Rusija

MO Rusije: U Kurskoj oblasti likvidirano 260 militanata, uništena i dva PVO sistema "buk m1"

Neprijatelj je izgubio 50 oklopnih vozila, uključujući sedam tenkova, osam oklopnih transportera, tri borbena vozila pešadije, 31 borbeno oklopno vozilo, uključujući 12 "kozaka", dva oklopna transportera "strajker" i šest automobila
MO Rusije: U Kurskoj oblasti likvidirano 260 militanata, uništena i dva PVO sistema "buk m1"© Станислав Красильников / РИА Новости

Ruska vojska, zajedno sa graničnim službama FSB Rusije, nastavila je tokom noći da uništava formacije Oružanih snaga Ukrajine u pograničnim oblastima Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Vazdušni udari, raketne snage, artiljerijska vatra i aktivna dejstva jedinica koje su pokrivale državnu granicu sprečile su neprijatelja da napreduje dublje na teritoriju Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, ukrajinske rezerve su poražene u oblastima naselja Basovka, Žuravka, Junakovka, Belovodi, Kijanica, Korčakovka, Novaja Sič, Pavlovka, Gorodišće i Sumska oblast.

"Neprijateljski gubici tokom prethodnog dana borbenih dejstava iznosili su 260 militanata i 50 oklopnih vozila, uključujući sedam tenkova, osam oklopnih transportera, tri borbena vozila pešadije, 31 borbeno oklopno vozilo, uključujući 12 'kozaka', dva oklopna transportera "strajker" i šest automobila", precizirali su u Ministarstvu.

Osim toga, uništena su i dva PVO sistema "buk m1", postrojenje za razminiranje UR-77, kao i stanica za elektronsko ratovanje.

"Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja", zaključilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane je prethodno objavilo da je jučerašnji napad ukrajinskih diverzanata na Kursku oblast u Rusiji završen porazom i povlačenjem snaga Kijeva na svoju teritoriju.

Komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov saopštio je da je ukrajinska vojska aktivirala poslednje rezerve na granici sa Kurskom oblasti.

Naime, od jutros je u Kurskoj oblasti na snazi uzbuna za raketnu opasnost. Ukrajinski diverzanti pokušavaju da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu, ali ruske snage odbijaju agresiju, naveo je vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov na Telegramu.

image