Heroj Rusije: Kako je ruski vojnik samostalno probio ukrajinsku odbranu

Vozač oklopnog transportera sa pozivnim znakom "Mark" samostalno je probio odbranu Oružanih snaga Ukrajine, istovremeno gađajući neprijatelja topom kalibra 30 mm i uspešno iskrcao trupe

Vozač brigade marinaca BTR-82A Pacifičke flote uspeo je da samostalno probije odbrambenu liniju ukrajinske vojske prilikom oslobađanja Urožajno, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Čim sam stigao sa terena, prišao mi je komandir, pružio ruku i rekao: 'Bravo. Pametan momak koji je sačuvao svu pešadiju bez gubitaka, uradio je odličan posao.' A ispred mene komandant, koji je viši od njega, jednostavno je rekao: 'Šaljemo posadu kod Heroja Rusije'", ispričao je ruski vojnik o svom podvigu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, vozač oklopnog transportera sa pozivnim znakom "Mark" samostalno je probio odbranu Oružanih snaga Ukrajine, istovremeno gađajući neprijatelja topom kalibra 30 mm, i uspešno iskrcao trupe.

Istakli su da je vojnik nominovan za visoku državnu nagradu.

U julu je Ministarstvo odbrane izvestilo da su jedinice ruske grupe trupa "Vostok" kao rezultat uspešnih akcija zauzele selo Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Kako su rada naveli, preuzimanje kontrole nad tim selom, omogućava ruskim trupama da izravnaju liniju fronta i prošire mostobran na granici DNR i Zaporoške oblasti, preneo je TASS, pozivajući se na bezbednosne snage te oblasti.

"Ruske snage uništile su železnički ešelon sa ljudstvom i tehnikom na stanici za istovar. Grupa 'Zapad' je tokom proteklog dana uništila osam ukrajinskih brigada. Poginulo je i ranjeno do 52 ukrajinskih vojnika, a uništeno je skladište municije", navelo je Ministarstvo tada u saopštenju.