Nastavlja se ruska operacija u Kursku: Neprijatelj izgubio 400 vojnika, uništena 32 oklopna vozila

Ukupno od početka sukoba na Kurskom pravcu neutralisano je 660 ukrajinskih vojnika, 82 oklopna vozila, od čega osam tenkova

Jedinice grupe trupa "Sever", zajedno sa Federalnom službom bezbednosti Rusije, nastavljaju da uništavaju oružane formacije Oružanih snaga Ukrajine u Sudženskom i Korenjevskom okrugu Kurske oblasti, neposredno uz rusko-ukrajinsku granicu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"U proteklih 24 sata neprijatelj je izgubio do 400 vojnika, kao i 32 jedinice oklopnih vozila, uključujući i jedan tenk, četiri oklopna transportera, tri borbena vozila, kao i 24 oklopna vozila 'kozak'", navodi se u saopštenju.

Na Kurskom pravcu neutralisano je 660 ukrajinskih vojnika, 82 oklopna vozila, od čega osam tenkova, 12 oklopnih transportera, šest pešadijskih vozila, 55 oklopnih vozila i jedno inženjersko vozilo, naveli su u Ministarstvu.

Kako su dodali, u tom regionu uništene su i dva ukrajinska drona sa četiri krila "baba jaga".

Tokom aktivnih dejstava jedinica koje pokrivaju državnu granicu zajedno sa graničarima i rezervama koje pristižu onemogućeno je napredovanje neprijatelja.

Izvode se napadi na ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine, a sprečavaju se i pokušaji određenih jedinica da probiju teritoriju na Kurskom pravcu.

Izvode se vazdušni napadi na isturene rezerve Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

"Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja", poručili su iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane Rusije je prethodno saopštilo da je ruska vojska, zajedno sa graničnim službama FSB Rusije, nastavila tokom noći da uništava formacije Oružanih snaga Ukrajine u pograničnim oblastima Kurske oblasti.

"Vazdušni udari, raketne snage, artiljerijska vatra i aktivna dejstva jedinica koje su pokrivale državnu granicu sprečile su neprijatelja da napreduje dublje na teritoriju Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, ukrajinske rezerve su poražene u oblastima naselja Basovka, Žuravka, Junakovka, Belovodi, Kijanica, Korčakovka, Novaja Sič, Pavlovka, Gorodišće i Sumska oblast.