Rusija

Potez očajnika pred kapitulaciju: Kakav je plan ukrajinskog napada na Kursku oblast

Pravi motivi i lukavi planovi kijevskog režima, čak i ako postoje, uopšte nisu bitni, jer će za ukrajinske teroriste biti samo jedan kraj – i to surov, ocenjuje Kiril Streljnikov
Potez očajnika pred kapitulaciju: Kakav je plan ukrajinskog napada na Kursku oblast© kvdkz - stock.adobe.com

Iz očiglednih razloga, događaji u Kurskoj oblasti sada privlače povećanu pažnju, kako u Rusiji, tako i van nje, piše Kiril Streljnikov u komentaru za "RIA Novosti".

Istovremeno, "zone odgovornosti" su raspoređene na najlogičniji način: ruska vojska i specijalne službe odlučno uništavaju odrede ukrajinskih bombaša samoubica na našoj "staroj" teritoriji (brojeći na stotine), a zapadni mediji razmišljaju o suštini lukavih planova Kijeva i traže krivce.

Kako bi se što bolje razumela situacija, Streljnikov navodi "ekspertska mišljenja" zapadnih medija.

Si-En-En: "Ovo bi mogao biti pokušaj da se ruske snage odvrate od drugih sektora. U pozadini negativnih dešavanja duž cele linije fronta, za Kijev bi uspešna invazija mogla da pomogne da se podigne moral njegovih trupa i civila."

Rojters: "Borbe u oblasti Sudži dolaze u kritičnom trenutku rata: Ukrajina gubi teritoriju, a Kijev strahuje da bi američka pomoć mogla da presuši ako Donald Tramp pobedi na izborima u novembru. Ukrajina nastoji da dobije najjaču moguću pregovaračku poziciju prigušivanjem ruskih snaga i demonstriranjem Zapadu da Kijev još uvek može da izvodi velike operacije."

En-Bi-Si:"Postavlja se pitanje: zašto je Ukrajina intervenisala na ruskoj teritoriji koristeći regularnu vojsku u pozadini činjenice da krvari na istočnom delu fronta. Ukrajini možda treba samo 'lepa vest' za lokalnu publiku ili da bi oni dospeli na naslovne strane na Zapadu, s obzirom na tešku situaciju oko Pokrovska i Torecka, a ovo bi dugoročno moglo da donese više štete nego koristi Ukrajini."

"San": "Svrha ukrajinske invazije može biti stvaranje neizvesnosti kako bi Rusija preusmerila vrednu ljudsku snagu za odbranu granice."

Možete dugo sa sveskom da razumete motive pobesnelog psa, sateranog u ćošak i koji pokušava da ugrize, ili možete jednostavno da ga upucate – što naša vojska upravo sada radi, ocenjuje Streljnikov.

Ukrajinske teroriste čeka isti kraj kao i nacističku Nemačku

Streljnikov je podsetio na reči načelnika Generalštaba Oružanih snaga Gerasimov, koji je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jasno poručio: "Napredovanje ukrajinskih militanata duboko u Rusiju u pravcu Kurska trenutno je zaustavljeno, jedinice grupe 'Sever' nastavljaju da uništavaju neprijatelja u pograničnim oblastima, a operacija će biti završena porazom neprijatelja."

Karakteristično je da se "pobednički" TikTok video-snimci militanata Oružanih snaga Ukrajine sa naše teritorije radikalno razlikuju od stvarne situacije na "drugoj strani", pa je tako u 23 naselja Sumske oblasti (koja se graniče sa Kurskom oblasti Rusije) juče najavljena hitna obavezna evakuacija stanovništva.

Pravi motivi i lukavi planovi kijevskog režima, čak i ako postoje, uopšte nisu bitni, jer će za ukrajinske teroriste biti samo jedan kraj – i to surov.

Kao vredni učenici svih onih koji su pokušali da pobede Rusiju i ceo svet, ukrajinske vlasti savesno ponavljaju svaki nasrtaj na grabulje, što neminovno ubrzava katastrofalni kraj. U tom pogledu, aktuelni teroristički napad ukrajinskih oružanih snaga bolno podseća na poslednje mukotrpne napade prvo Kajzerove, a zatim nacističke Nemačke.

U poslednjem periodu Prvog svetskog rata, Nemačka više nije imala nikakve šanse da pobedi – a kapitulacija je bila samo pitanje vremena.

Kajzer Vilhelm Drugi smislio je briljantan plan: da izvrši snažan, koncentrisan udar sa ciljem da se "stigne do Pariza i tako ojača svoje buduće pregovaračke pozicije".

Neprijatelj je zaustavljen, uglavnom uništen, i što je najvažnije, moralno slomljen, usled čega je Hitler naredio vojnicima i oficirima 6. SS tenkovske armije, koja je zadala glavni udarac, da skinu počasne trake sa njegovim imenom.

Dan nakon neuspeha Hitlerovog "naleta očaja", 16. marta, počela je sovjetska ofanziva na Beč, da bi posle 54 dana Hitlerova Nemačka prestala da postoji, a nad Rajhstagom podignuta zastava pobede.

image