Rusija

Najmanje šest osoba ranjeno u napadu ukrajinskih dronova na Lipecku oblast u Rusiji

Gubernator Igor Artamonov je napisao na Telegramu da su iz delova Lipecke oblasti jutros evakuisani stanovnici
Najmanje šest osoba ranjeno u napadu ukrajinskih dronova na Lipecku oblast u Rusiji© Tanjug/AP Photo/Libkos

Najmanje šest osoba ranjeno je u napadu ukrajinskih dronova na Lipecku oblast na zapadu Rusije, a u oblasti je proglašena vanredna situacija, izjavio je jutros gubernator Igor Artamonov.

Artamonov je napisao na Telegramu da su iz delova Lipecke oblasti jutros evakuisani stanovnici nakon napada ukrajinskih dronova koji su izazvali eksplozije i prekide u napajanju električnom energijom, nakon što je oštećen objekat energetske infrastrukture, prenela je agencija RIA Novosti.

Gubentaor je precizirao da su evakuisana četiri sela, od kojih se pojedina nalaze u blizini vazduhoplovne baze.

Agencija RIA Novosti je javila da je požar izbio u vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Lipecka.

Stanovnici su u toku noći bili podvrgnuti i informacionom napadu, naveo je gubernator na Telegramu i pojasnio da se društvenim mrežama šire lažni pozivi za napuštanje Lipecka.

"Takve poruke neprijatelj šalje da bi posejao paniku i stvorio opasnu situaciju. Molim stanovnike da ne paniče i poštuju pravila ponašanja tokom crvenog (kritični) stepena opasnosti. Ostanite na sigurnom mestu. U stanu je to kupatilo ili soba bez prozora", naveo je gubernator.

On je održao sastanak operativnog štaba za otklanjanje posledica masovnog napada dronova u regionu Lipecka, saopštila je Regionalna uprava za vanredne situacije na Telegram kanalu.

Lipecka oblast je oko 440 kilometara jugoistočno od Moskve i oko 400 kilometara od Kurske oblasti u Rusiji. Ukrajinske snage prodrle su ove nedelje u pogranično područje regiona, u velikom prekograničnom napadu.

image