Rusi sprečili prodor Ukrajinaca u Kurskoj oblasti: Kijev izgubio do 945 vojnika

Oružane snage Ukrajine su od početka sukoba u kurksom pravcu izgubile do 945 vojnika i 102 oklopna vozila, među kojima su i ona strane proizvodnje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruske grupe trupa "Sever" i rezervne jedinice koje su im došle u pomoć su, udarima armijske avijacije i artiljerijskom vatrom suzbile pokušaje neprijateljskih jedinica da prodru u dubinu ruske teritorije u kurskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se u saopštenju navodi, ruske snage nastavljaju da odbijaju napade ukrajinskih trupa na granici RF u Kurskoj oblasti.

Ukrajinska vojska je tokom proteklog dana izgubila više od 280 vojnika i 27 oklopnih vozila, među kojima su četiri tenka, pet oklopnih transportera, 18 borbenih oklopnih vozila. Uništeno je i šest automobila, haubica M777 američke proizvodnje, samohodna artiljerijska jedinica "krab" i top D-20.

A od početka sukoba u kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio do 945 vojnika i 102 oklopna vozila, uključujući 12 tenkova, 17 oklopnih transportera, šest borbenih vozila pešadije, 67 borbenih oklopnih vozila, kao i 12 automobila, dva sistema PVO "buk M1" i tri poljska artiljerijska topa.

Oružane snage Rusije su pogodile neprijateljsko ljudstvo i opremu u blizini naselja Darjino, Gogoljevka, Melovoj, Nikoljski i na zapadnoj periferiji Sudže, potvrdilo je Ministarstvo.

U zoni borbe je uništeno i pet oklopnih transportera "strajker", dodaju iz Ministarstva i potvrđuju da je kod naselja Martinovka pogođena kolona ukrajinske vojske koju čine tenk, četiri oklopna transportera i  borbeno oklopno vozilo "kozak".

Ruske snage su vazdušnim i raketnim udarima porazile neprijateljske rezerve u Sumskoj oblasti Ukrajine koja se graniči sa Kurskom oblašću.