Stiže pojačanje: Kolone ruske vojske stigle u Kursku oblast (VIDEO)

Na snimku se može videti da se u kolonama nalaze višecevni raketni sistemi BM-21 "grad", vučna artiljerijska oruđa, tenkovi i druga oprema

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Kurskoj oblasti.

Kako se navodi u pitanju su jedinice koje su upućene kao pojačanje i poslužiće za formiranje snaga za aktivna borbena dejstva protiv ukrajinskih formacija u Sudžanskom okrugu, Kurske oblasti.

Na snimku se može videti da se u kolonama nalaze višecevni raketni sistemi BM-21 "grad", vučna artiljerijska oruđa, tenkovi i samohodne haubice koji se prevoze na šleperima, "uralovi" i "kamazovi" kamioni za transport trupa.

Ranije je Ministarstvo odbrane RF objavilo vest da su jedinice grupa trupa "Sever" i rezervne jedinice koje su im došle u pomoć, udarima armijske avijacije i artiljerijskom vatrom suzbile pokušaje neprijateljskih jedinica da prodru u dubinu ruske teritorije u Kurskoj oblasti. 

Ukrajinska vojska je tokom proteklog dana izgubila više od 280 vojnika i 27 oklopnih vozila, među kojima su četiri tenka, pet oklopnih transportera, 18 borbenih oklopnih vozila. Uništeno je i šest automobila, haubica M777 američke proizvodnje, samohodna artiljerijska jedinica "krab" i top D-20.

A od početka sukoba u Kurskoj oblasti, Ukrajinci su izgubili do 945 vojnika i 102 oklopna vozila, uključujući 12 tenkova, 17 oklopnih transportera, šest borbenih vozila pešadije, 67 borbenih oklopnih vozila, kao i 12 automobila, dva sistema PVO "buk M1" i tri poljska artiljerijska topa.

Osim toga, rusko MO je objavilo niz snimaka uništavanja vojne tehnike ukrajinskih snaga. Među opremom koju su uništili operateri bespilotnih letelica "lanset" nalaze se američki "bredliji" i "strajkeri", nemački "marderi" i druga vozila Oružanih snaga Ukrajine.