Ruska bokserka pozvala Iman Helif na revanš: Osvetiću se za sve žene kojima je stala na put

"Da li se sećaš našeg boksa u 2023. godini u Indiji na Svetskom prvenstvu, kada sam te nakautirala? Spremna sam da ponovim taj trenutak i ponovo te pošaljem na pod", poručila je Azalija Amineva alžirskoj bokserki

Dvostruka šampionka Rusije u boksu Azalija Amineva pozvala je na revanš bokserku iz Alžira Iman Helif, čije je učešće na Olimpijskim igrama izazvalo kontroverzu, pošto joj je u osmini finala Italijanka Anđela Karini predala meč posle 46 sekundi.

"Zdravo, Iman. Zar ti se ne čini da je oko tebe podignuto previše neosnovane prašine? Da li se sećaš našeg boksa u 2023. godini u Indiji na Svetskom prvenstvu, kada sam te nokautirala? Spremna sam da ponovim taj trenutak i ponovo te pošaljem na pod", rekla je Amineva u video-obraćanju, prenosi UTV.

Alžirku je pozvala kako bi se osvetila za sve devojke kojima je stala na put.

"Na sebe bih preuzela revanš. Ali još nisam dobila dogovor. Čekamo", rekla je Amineva za "Raptli".

Iman ima težak udarac, ali ruskoj bokserski je to bilo podnošljivo.

"Čini mi se da je i ona dobila svoje u toj borbi. Ničeg natprirodnog nije bilo u njenim udarcima", ocenila je ruska sportiskinja.

Prema njenim rečima, Iman Helif nije muškarac niti transrodna osoba, već žena koja ima veći broj muških hormona. Predložila je zato da ženski boks ostane čist, a da se za takve žene otvori posebna kategorija.

Odluka da pozove alžirsku suparnicu na revanš usledila je nakon što je italijanska bokserka Anđela Karini objavila da napušta meč tokom duela u Parizu, nakon samo jednog udarca. Anđelina odluka ne bi bila fer, naglasila je Amineva i poručila da ne vredi napuštati boks zbog takvih situacija.

"Napisala sam Anđeli poruku podrške i rekla da nema potrebe da bude tužna i da su naše pobede tek pred nama", navela je Amineva.