Rusija

Zaharova: Zelenski razotkrio svoje terorističko lice

Ukrajinski napadi na stambene zgrade su neizbrisiva ružnoća terorizma, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Zaharova: Zelenski razotkrio svoje terorističko lice© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Mnogi na Zapadu su verovali u navodno dobre namere Vladimira Zelenskog, ali njegova teroristička suština je razotkrivena, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Zelenski je, po naređenju Zapada, ostatke državnog aparata Ukrajine pretvorio u terorističko jezgro. Dugo i bezuspešno je skrivao svoje pravo lice, mnogi na Zapadu su verovali u njegove navodno dobre namere. Ali evo, boja se isprala i teroristička suština je razotkrivena", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenim rečima, ukrajinski napadi na stambene zgrade su neizbrisiva ružnoća terorizma.

"Ideologija kijevskog režimskog neonacizma dovela je do međunarodnog terorističkog gnezda u Bankovoj (ulica u kojoj se nalazi kabinet Zelenskog)", zaključila je.

Ujutru 6. avgusta, jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti.

Kako je ruskom predsedniku izvestio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila napredovanje neprijatelja.

On je naglasio da će se operacija u Kurskoj oblasti završiti porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

image