Zaustavljen još jedan prodor Ukrajinaca u Kurskoj oblasti, uništena tri lansera i radar "patriota"

Kijev je u toku prethodnog dana izgubio ukupno 1.700 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Oružane snage Rusije zaustavile su pokušaj proboja ukrajinskih snaga na rusku teritoriju u regionu Belovskog okruga u Kurskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske snage su na tom pravcu izbacile iz stroja do 230 ukrajinskih vojnika i uništile su četiri oklopna transportera, od kojih su tri američke proizvodnje "strajker", kao i 38 jedinica borbene tehnike.

Sistemima PVO, Oružane snage Rusije uništile su četiri taktičke rakete "točka-u", jednu vođenu bombu "hamer", 15 projektila sistema HIMARS i "vampir", kao i 71 bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga.

"Dejstvima operativno-taktičke avijacije, raketnih snaga i bespilotnih letelica ruske snage uništile su tri lansera i jednu radarsku stanicu An/MPK-65 PVO sistema 'patriot', kao i nekoliko skladišta municije", navodi se u saopštenju.

Jedinice grupe trupa "Sever" ruskih snaga neutralisale su do 190 ukrajinskih vojnika i uništile dva tenka, jedno borbeno vozilo pešadije, jedan oklopni transporter, sedam borbenih oklopnih vozila, jedan višecevni lanser raketa "RAK-SA-12", tri haubice "D-30" i jedno skladište municije.

Jedinice grupe trupa "Zapad" ruskih snaga zauzele su povoljnije borbene položaje i odbile su dva neprijateljska napada prilikom čega je iz stroja izbačeno više od 520 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, dva borbena oklopna vozila "Kozak", pet artiljerijskih sistema, jedan kontrabaterijski radar američke proizvodnje, dva skladišta municije i dve stanice za radio-elektronsku borbu.

Jedinice grupe trupa "Jug" poboljšale su svoje taktičke položaje i tom prilikom eliminisale su do 385 ukrajinskih vojnika, jedno borbeno vozilo pešadije, sedam artiljerijskih sistema, jednu stanicu za radio-elektronsku borbu i dva skladišta municije.

Jedinice grupa trupa "Centar" odbile su tri neprijateljska napada usled čega je neutralisano do 425 ukrajinskih vojnika, dva borbena vozila pešadije,, od koji jedan "bredli", oklopno vozilo "kozak", kao i šest artiljerijskih sistema.

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su svoje taktičke položaje duž linije fronta i eliminisale su do 110 ukrajinskih vojnika, jedan top "D-20" i jednu stanicu za radio-elektronsku borbu.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" izbacile su iz stroja do 70 ukrajinskih vojnika i uništile jednu neprijateljsku haubicu i jedan kontrabaterijski radar, tri skladišta municije i jednu stanicu za radio-elektronsku borbu.