Kadirov: Čečenija je spremna da primi ljude iz Kurske oblasti

Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti, izjavio da je kijevski režim preduzeo još jednu provokaciju velikih razmera i da puca neselektivno, uključujući i civilne ciljeve

Čečenija je spremna da prihvati ljude koji su napustili Kursku oblast, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov.

"Naložio sam nadležnim organima da brzo stvore najudobnije uslove za prihvat izbeglica iz Kurske oblasti, lično pratim situaciju u ovom regionu i spreman sam da uložim sve potrebne napore da pomognem saveznom centru u otklanjanju vanrednog stanja u novonastaloj situaciji", napisao je Kadirov na Telegram kanalu.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao je u sredu da su 6. avgusta u 5.30 jedinice Oružanih snaga Ukrajine prešle u ofanzivu sa ciljem da zauzmu teritoriju u Kurskoj oblasti. Njihovo napredovanje dublje ka ruskoj teritoriji je zaustavljeno. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti, izjavio da je kijevski režim preduzeo još jednu provokaciju velikih razmera i da puca neselektivno, uključujući i civilne ciljeve.