Novi napad dronovima ukrajinske vojske na Belgorodsku oblast: Na udaru tri sela, ranjen jedan civil

Guverner Belgorodske oblasti je dodao da su oštećeni prozori stambene i poslovne zgrade, kao i ograda i automobil u blizini.

Oružane snage Ukrajine izvršile su napad na tri naselja u Belgorodskoj oblasti, saopštio je Vjačeslav Gladkov guverner Belgorodske oblasti.

Kako je napisao na svom Telegram kanalu, meštanin Šebekina zadobio je povrede od gelera i prebačen je u gradsku bolnicu u Belgorodu.

"Ukrajinske oružane snage su napale tri naselja u našoj oblasti. Šebekino je ponovo pogođeno. Prema preliminarnim informacijama, jedan civil je ranjen - muškarac je imao gelere u nozi i podlaktici. Hitna pomoć ga je odvezla u gradsku bolnicu broj 2 u Belgorodu, gde mu se pruža sva neophodna medicinska pomoć", saopštio je Gladkov.

Guverner Belgorodske oblasti  je dodao da su oštećeni prozori stambene i poslovne zgrade, kao i ograda i automobil u blizini.

U selu Dronovka, Grajvoronskog gradskog okruga, usled pada municije ukrajinskog drona, oštećeno je privatno domaćinstvo i automobil. Još jedna privatna kuća oštećena je u selu Borki, Valujskog gradskog okruga, gde se desio napad FPV dronom.

"U toku je prikupljanje informacija o posledicama napada. Operativne službe rade na terenu", napisao je on.