Rusija

Situacija u Kurskoj oblasti i dalje napeta: Ogromni gubici ukrajinskih snaga

Nakon 6. avgusta, kada su počeli masovni ukrajinski napadi po Kurskoj oblasti, Rusija evakuiše svoje lokalno stanovništvo, a pozivi na evakuaciju nastavljaju se i danas
Situacija u Kurskoj oblasti i dalje napeta: Ogromni gubici ukrajinskih snagawww.globallookpress.com © Belkin Alexey

Situacija u pograničnoj Belovskoj regiji Kurske oblasti Rusije i dalje je napeta, vlasti pozivaju stanovnike da se evakuišu, napisao je na Telegramu šef ove regije Nikolaj Volobujev.

"Situacija je veoma napeta. One koji se još nalaze na (toj) teritoriji ljubazno molimo da napuste to područje", poručio je Volobujev. 

Operativni štab Kurske oblasti danas je, takođe, doneo odluku da evakuiše stanovnike Belovskog okruga, prenose mediji. 

Ipak, bez obzira na pozive ruske strane na evakuaciju, jedan od komandanata specijalnih snaga "Ahmata" Apti Alaudinov otkrio je da su ukrajinske snage za poslednja 24 časa pretprele velike gubitke u drugoj regiji Kurske oblasti, u blizini sela Martinovka. Prema njegovim rečima, Ukrajinci ovakve gubitke nikada nisu imali za jedan dan do sada od početka SVO.

Masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa.

Lokalno stanovništvo se evakuiše u brojne regione Ruske Federacije.

Prema jednom od poslednjih saopštenja ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinske snage su od početka napada na Kursku oblast izgubile do 1.120 vojnika i 140 jedinica vojne tehnike.

image