Beloruski raketaši i artiljerci na obuci u Rusiji

Prethodno je vojno osoblje vazduhoplovnih i snaga PVO Belorusije stiglo u Rusku Federaciju, radi učešća u zajedničkoj operativno-taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem

Posade raketnih snaga i artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Belorusije odlaze na ruski poligon radi uvežbavanja izvođenja borbenih dejstava, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije na svom Telegram kanalu.

"Posade raketnih trupa i artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Republike Belorusije odlaze na poligon Ruske Federacije radi uvežbavanja upotrebe borbenih sistema", navodi se u saopštenju.

Napominje se da će tokom terenskog obilaska sa jedinicama biti sprovedena kontrolna vežba upravljanja raketnim udarima sa borbenim lansiranjima iz raketnih i višecevnih raketnih sistema u službi Oružanih snaga Republike Belorusije.

Prethodno je vojno osoblje vazduhoplovnih i snaga PVO Belorusije stiglo u Rusku Federaciju, radi učešća u zajedničkoj operativno-taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem.

Tokom vežbe, koja će se održati na poligonu Ašuluk, vojnici će povećati nivo koherentnosti jedinica, i uvežbavati nove taktike i metode vođenja protivvazduhoplovne i vazdušne borbe.