Komandant "Ahmata" otkrio planove Kijeva: Hteli da zauzmu Kursku nuklearku, pa da pregovaraju

Ukrajinci nisu uspeli da postignu svoj cilj u Kurskoj oblasti, iako su poslali ukupno više od 11.000 vojnika, kaže jedan od komandanata "Ahmata"

Ukrajinske jedinice htele su da zauzmu Kursku nuklearku 11. avgusta, nakon čega je Kijev planirao da pregovara, odnosno, da Rusiji predstavi ultimatum sa zahtevima da ruske jedinice napuste neke teritorije, otkrio je danas jedan od komandanata specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

On je, u razgovoru sa TASS-om, dodao da ruske snage završavaju blokadu Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, kao i da je situacija pod kontrolom, budući da Ukrajinci imaju velike gubitke. Najveći broj njihove žive sile je uništen, ocenio je, i otkrio da je više od 11.000 vojnika Ukrajina poslala u Kursku oblast.

Kako prenose RIA Novosti, Alaudinov je rekao i da je najveći deo ukrajinske tehnike u toj oblasti već uništen i da Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu svoj cilj. Njihove glavne trupe u oblasti su zaustavljene, dodao je.

Prema rečima komandanta "Ahmata", Oružane snage Ukrajine ne kontrolišu grad Sudžu - u tom mestu se svakog dana vode borbe i u njemu se nalaze ruske jedinice. Protivničke snage, kako kaže, nalaze se oko grada i samo u nekim delovima grada. 

"Već smo se uhvatili zubima za protivnika i teško da ćemo ga pustiti dok mu ne otkinemo Adamovu jabučicu. Naši zubi su jaki. Rusija je zemlja koju Bog voli. Ovo nije Usraina. Sve resurse koje ste manje-više imali ispada da ste bacili u peć, odakle se oni više neće vratiti", poručio je Alaudinov.