Rusija

Putin čestitao Dan nezavisnosti Indije: Moskva pridaje značaj partnerstvu sa Nju Delhijem

Za 77 godina samostalnog razvoja, vaša zemlja je postigla opštepriznate uspehe u društveno-ekonomskoj, naučnoj, tehničkoj i mnogim drugim sferama i stekla je visok prestiž na svetskoj sceni, poručio je ruski predsednik
Putin čestitao Dan nezavisnosti Indije: Moskva pridaje značaj partnerstvu sa Nju DelhijemGetty © Press Information Bureau (PIB)/Anadolu

Moskva pridaje veliki značaj odnosima posebno privilegovanog strateškog partnerstva sa Nju Delhijem i namerava da nastavi da razvija veze, naglasio je ruski predsednik Vladimir Putin u čestitki povodom Dana nezavisnosti Indije.

Poruka ruskog lidera, upućena indijskom predsedniku Draupadiju Murmuu i premijeru Narendru Modiju, objavljena je na sajtu Kremlja.

"Uveren sam da će dosledna primena sporazuma postignutih nakon naših nedavnih pregovora u Moskvi doprineti daljem razvoju višestruke rusko-indijske saradnje", rekao je Putin. 

Kako je naglasio predsednik Ruske Federacije, to nesumnjivo zadovoljava interese prijateljskih naroda dveju zemalja i ide u skladu sa jačanjem bezbednosti i međunarodne stabilnosti.

"Za 77 godina samostalnog razvoja, vaša zemlja je postigla opštepriznate uspehe u društveno-ekonomskoj, naučnoj, tehničkoj i mnogim drugim sferama i stekla je visok prestiž na svetskoj sceni", istakao je ruski lider.

Putin je predsedniku i premijeru Indije poželeo dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima zemlje sreću i prosperitet. 

image