Akcija u Kurskoj oblasti: Rusi očistili Martinovku od ukrajinskih oružanih snaga

Ukrajinske trupe prvobitno su ušle u Martinovku u kolonama, svaka kolona je imala otprilike 10-15 komada opreme, koja je tu uništena, rekao je Apti Alaudinov

Selo Martinovka u Kurskoj oblasti potpuno je očišćeno od ukrajinskih militanata, izjavio je komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

Dan ranije, oficir je rekao da su ukrajinske trupe prvobitno ušle u Martinovku u kolonama, svaka kolona je imala otprilike 10-15 komada opreme, koja je tu uništena.

Naselje Martinovka u Kurskoj oblasti je očišćeno od Oružanih snaga Ukrajine, a druga naselja se raščišćavaju u Sudžanskom okrugu regiona, rekao je komandant specijalnih snaga "Ahmat" za TV Rusija 24

"U oblasti u kojoj se sada nalazim, u pravcu Sudžanskog, barijere su zaista dobro napravljene i već su počeli da raščišćavaju jedno naselje – Martinovka. Čistimo i Čerkasko Porečno i Rusko Porečno", dodao je on.

Regionalni štab Kurske oblasti doneo je odluku o obaveznoj evakuaciji stanovnika naselja Gluškovo u Kurskoj oblasti, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Aleksej Smirnov na Telegramu.

Ranije u sredu, pres-služba ruskog ministarstva za vanredne situacije je saopštila da je većina stanovnika pograničnih područja prebačena na bezbedna mesta.

Navodi se da se trenutno u privremenim prihvatnim centrima nalazi više od osam hiljada ljudi, uključujući više od 2.500 dece.