Ruska vojska uništila dva HIMARS-a: Likvidirani i ukrajinski militanti (VIDEO)

Ruske snage su u Krivom Rogu pogodile skladište municije i voz sa vojnom opremom, zajedno sa ljudstvom, koje je sa opremom trebalo da ide na liniju fronta u Kursku oblast

Ruske trupe napale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti, uništivši, prema preliminarnim podacima, dva sistema HIMARS, saopštile su snage bezbednosti za "RIA Novosti".

"Izvršen je raketni udar na artiljerijske položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Miropolje, Sumska oblast", naveo je izvor.

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo saopštio je da je snažan napad ruske vojske izveden na komunikacione sisteme ukrajinske vojske u toj oblasti, kao i da su uništene, između ostalog, satelitske antene "Starlink".

Koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji Ukrajine Sergej Lebedev rekao je da je ruska vojska u Krivom Rogu napala jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje su trebale da idu u Kursku oblast.

"Sinoć je, verovatno u razmaku od sat vremena, raketni sistem 'iskander-M' dva puta pogodio područje stanice 'červonaja' kod Krivorožštala", kazao je Lebedev.

Prema njegovim rečima, nakon prve eksplozije na lice mesta je poslat veliki broj vozila hitne pomoći. 

Kako je naveo, pogođeno je skladište municije i voz sa vojnom opremom koji je bio utovaren, kao i da je na udaru bilo ljudstvo, koje je sa opremom trebalo da ide na liniju fronta u Kursku oblast.