Putin jedan od najčešće spominjanih lidera u američkim medijima

Podaci "RIA Novosti" za ovu godinu, do avgusta, pokazuju da je ruski lider u američkim medijima bio spominjan više od 16.000 puta

Predsednik Rusije Vladimir Putin jedan je od najčešće spominjanih stranih lidera u američkim medijima tokom ove godine, pokazuju podaci analize "RIA Novosti".

Prema ovim podacima, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je takođe na ovoj listi, i on je jedini političar koji  je bio češće spominjan od Putina. Američki mediji od početka godine spomenuli su Netanjahua oko 19.900 puta, a Putina 16.300 puta. Predsednik Kine Si Đinping, poređenja radi, pominjao se u američkim medijima oko 3.400 puta ove godine. 

Istraživanje je vršeno do avgusta ove godine, a razmatrane su publikacije u kojima su se pomenute ličnosti i drugi političari spominjali bar tri puta. 

Kada je reč o nekim ranijim godinama, na primer, 2020. godini, predsednik Rusije spominjao se oko 6.000 puta. Slična brojka bila je zastupljena i davne 2000. godine, tokom njegove prve godine na mestu predsednika države. 

U poređenju sa Putinom, američki mediji su, pak, manje pisali o Dmitriju Medvedevu, dok je bio na funkciji predsednika – oko 1.600 puta za godinu dana. 

Kada je reč o lokalnim američkim političarima, američki mediji najčešće su poslednjih godina pisali o Donaldu Trampu.