Ruska vojska "iskanderom" uništila M270 u Sumskoj oblasti (VIDEO)

M270 ukrajinske vojske je uočen uz pomoć izviđačkog drona u blizini sela Bezdrik, koje se nalazi na oko 25 km udaljenosti od granice sa Kurskom oblasti Ruske Federacije

Oružane snage Ruske Federacije uništile su višecevni raketni sistem M270 MLRS u Sumskoj oblasti na teritoriji Ukrajine, a rusko Ministarstvo odbrane objavilo je i video snimak koji potvrđuje gubitak pomenutog lansera.

Podsećanja radi, u pitanju je gusenični ekvivalent HIMARS-a, sposoban da lansira čitav niz nevođenih i vođenih raketa, uključujući i taktičke balističke rakete ATACMS. 

Prema saopštenju ruskog MO, M270 je uočen uz pomoć izviđačkog drona u blizini sela Bezdrik, koje se nalazi na oko 25 km udaljenosti od granice sa Kurskom oblasti Ruske Federacije.

Po otkrivanju lansera, koordinate su prosleđene posadi jednog od operativno-taktičkih kompleksa "iskander-m", koja je izvršila dejstvo po cilju.

Kako se može videti na snimku, deluje da je bojeva glava rakete lansirane iz "iskandera" detonirana u vazduhu iznad samog višecevnog sistema, a rezultat velike eksplozije koja je usledila je uništenje M270 i njegove posade.

Od početka napada na Kursku oblast, ukrajinska vojska je, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, pored jednog M270 prikazanog na snimku, izgubila i tri HIMARS-a za koje takođe postoje potvrde u vidu objavljenih snimaka.