Jedinica "Ahmat": Na našem delu ratišta u Kurskoj oblasti ubijeno 17 civila, ranjeno više od 140

U delu Kurske oblasti za koji je nadležna jedinica "Ahmat" situacija je pod kontrolom, poručio je jedan od komandanata Apti Alaudinov

U napadima Oružanih snaga Ukrajine u delovima Kurske oblasti pod nadležnošću jedinice "Ahmat", do sada je ubijeno 17 civila, javlja TASS.

"Hospitalizovano je 75 osoba, a više 140 je ranjeno, uključujući i četvoro dece", rekao je izvor ruske agencije.

U isto vreme, komandant specijalnih jedinice "Ahmat" Apti Alaudinov, čije se snage nalaze na terenu, danas je ponovo potvrdio da je situacija pod kontrolom. 

"Neprijatelj je u našem sektoru zaustavljen i sistematski ga uništavamo. Radimo. Kod nas je situacija takva da je apsolutno sve pod kontrolom", rekao je Alaudinov za TASS. 

U razgovoru sa novinarima RIA Novosti, on je precizirao da je zaustavljen prodor ukrajinskih snaga u predelu oko grada Sudže.

Podsetimo, Ukrajina je od 6. avgusta poslala više od 10.000 vojnika u Kursku oblast i oni su uspeli da okupiraju određena naselja. Ukrajinci pokušavaju da prodru dublje u rusku teritoriju, a više različitih izvora potvrdilo je da je cilj akcije bio odvlačenje pažnje Rusije sa glavnog fronta i tako oslabe njeni vojni kapaciteti, ali i da se zauzimanjem novih delova ruske teritorije ojača pozicija Kijeva tokom eventualnih budućih pregovora.

Ipak, Moskva ističe da je napad na Kursku oblast i civile pokazao da nema sa kim da se razgovara u Kijevu. Tim povodom iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije poručili su danas da pregovori sa Ukrajinom u skorije vreme nisu mogući.