Ruska PVO oborila 45 dronova iznad pet oblasti

Na udaru ukrajinskih snaga našla se i Moskovska oblast, a kako je ocenio gradonačelnik prestonice, bio je to jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad dronovima ikad

Neprijatelj je tokom noći pokušao da izvede teroristički napad dronovima na teritoriji Ruske Federacije, ali su ruske snage reagovale i oborile 45 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dežurnim sistemima PVO uništeno je 23 drona iznad Brajnske oblasti, 11 iznad Moskovske, šest iznad Belgorodske, tri iznad Kaluške i dva drona iznad Kurske oblasti, preciziraju iz Ministarstva.

Povodom napada na Moskovsku oblast oglasio se i gradonačelnik prestonice Sergej Sobjanin koji je ocenio da je u pitanju jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad.  

Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz naveo je da nije bilo žrtava niti štete na infrastrukturi, kao i da su službe za vanredne situacije aktivne.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.