Rusija

Belousov čestitao oslobodiocima Artjomova: Neprijatelj se povlači pred vama

Više od 4.000 pripadnika brigade odlikovalo je državnim priznanjima zbog iskazane hrabrosti tokom borbi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Belousov čestitao oslobodiocima Artjomova: Neprijatelj se povlači pred vamawww.globallookpress.com © Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov uputio je telegrame 132. zasebnoj gardijskoj gorlovskoj motorizovanoj brigadi i 1. zasebnoj gardijskoj motorizovanoj slovenskoj brigadi u kojima je vojnicima čestitao na posvećenosti i profesionalizmu u oslobađanju Artjomova u Donjeckoj Narodnoj Republici. 

"Vaši postupci prilikom oslobađanja Artjomova su primer služenja vojničkog duga, posvećenosti i visokog profesionalizma. Zauvek ćemo se sećati podviga vojnika koji su prolili krv za našu otadžbinu", poručio je ministar vojnicima.

Za iskazanu hrabrost i herojstvo tokom borbenih zadataka, više od 4.000 pripadnika brigade odlikovalo je državnim priznanjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je Belousov napomenuo, 1. odvojena gardijska motorizovana slovenska brigada uspešno probija nepristupačnu odbranu neprijatelja na pravcu Aleksandar-Kalinovski i izvršava borbene zadatke u sastavu grupe trupa "Centar".

Osvrnuvši se na akcije 132. zasebne gardijske gorlovske motorizovane brigade, Belousov je istakao da ona hrabro i smelo uništavaneprijatelja i oslobađa donjecku zemlju od neonacista.

"Zbog vaših odlučnih akcija, neprijatelj trpi gubitke i povlači se dalje ka zapadu", naveo je Belousov.

image