Rusija

Zaharova o zabrani UPC: Satanistička akcija koja ima za cilj uništavanje pravoslavlja

Usvajanje zakona o zabrani Ukrajinske pravoslavne crkve usmereno je ka izazivanju ogromnog raskola u ukrajinskom društvu, upozorava portparolka MSP-a Rusije
Zaharova o zabrani UPC: Satanistička akcija koja ima za cilj uništavanje pravoslavljawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Neonacistički režim Vladimira Zelenskog, rukama radikala i raskolnika, nastavlja da sprovodi represiju nad sveštenstvom kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC), najveće crkve u Ukrajini po broju vernika, i da nasilnim putem zauzima njene verske objekte, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Marija Zaharova povodom jučerašnjeg izglasavanja zakona, koji defakto znači zabranu UPC.

Zaharova je istakla da je kijevski režim iskoristio "čitav arsenal prljavih metoda da progura usvajanje diskriminatornog zakona o zabrani UPC u konačnom čitanju".

Radi se o "istinski satanističkoj akciji, usmerenoj ka uništavanju kanonskog pravoslavlja svim sredstvima, i širenju ogromnog raskola u ukrajinskom društvu u pitanju religije", rekla je ona.

"Ovim odvratnim korakom nelegitimnih kijevskih uzurpatora krše se odredbe niza međunarodnih dokumenata iz oblasti ljudskih prava i zakona Ukrajine. Navedene činjenice još jednom potvrđuju relevantnost zadataka Specijalne vojne operacije u vezi sa denacifikacijom i demilitarizacijom Ukrajine i uklanjanjem pretnji koje dolaze sa njene teritorije. Svi oni (zadaci) će sigurno biti izvršeni", poručila je Marija Zaharova.

image