Rusija

Video sa Putinom koji je oduševio muslimane (VIDEO)

Na snimku iz džamije proroka Ise u Groznom vidi se kako Putin s poštovanjem ljubi Kuran, knjigu koja je sveta knjiga za sve muslimane

Snimak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i Kuranom, objavljen na telegram kanalu šefa Čečenije Ramzana Kadirova nakon posete ruskog lidera republici, prikazali su vodeće televizije u Turskoj, Tunisu, Egiptu, Siriji i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Video-snimak se u ogromnom broju delio na društvenim mrežama.

Putin je u utorak posetio Čečeniju prvi put posle 13 godina. Na snimku iz džamije proroka Ise u Groznom vidi se kako Putin s poštovanjem ljubi Kuran, knjigu koja je sveta knjiga za sve muslimane.

Prilikom posete Čečenije Putin je postao počasni građanin, a povelju i priznanje su uručili Kadirov i čečenski muftija Salah Mežijev.

Ruski predsednik je posetio i akademiju specijalnih snaga, koja nosi njegovo ime, i razgovarao sa dobrovoljcima, koji se tamo obučavaju pre nego što budu raspoređeni u Ukrajini.

On je pohvalio dobrovoljce i rekao da će Rusija biti nepobediva sve dok ima ljude poput njih.

Kadirov je ruskom predsedniku pokazao maketu novog naselja, koje treba da bude izgrađeno u Groznom i saopštio da će novo naselje biti nazvano po Putinu.

Ruskom lideru je u Čečeniji potom je prikazano zaplenjeno oružje iz zone SVO, a Kadirov je Putinu pokazao ruski Univerzitet specijalnih snaga, nazvan po predsedniku.

image