Rusija

Nova pobeda ruske vojske u DNR: Oslobođeno Meževo

Ruska operativno-taktička avijacija, dronovi, raketne snage i artiljerija pogodile su koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 138 regiona
Nova pobeda ruske vojske u DNR: Oslobođeno Meževowww.globallookpress.com © Stringer/news.ru

Oružane snage Rusije oslobodile su još jedno naselje u Donjeckoj Narodnoj Republici – Meževo sada kontroliše ruska vojska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Meževo je naselje šest kilometara južno od Progresa. Deo je velikog očeretinskog fronta odakle će ruska vojska krenuti dalje na Novogrodovku, Mirnograd, Selidovo i Kurahovo.

U saopštenjima koje rusko Ministarstvo objavljuje na svakodnevnom nivou se u poslednjim nedeljama gotovo svakog dana našla informacija o oslobođenim naseljima.

Tokom ofanzivnih dejstava na ovom pravcu od kraja jula, Oružane snage RF oslobodile su Timofejevku, Lisično, Sviridonovku, Novotorecko, Ivanovku, Vesjolo, Žuravku, Orlovku, Sergejevku, Želano, Novoželano, Nikolajevku, Zavetno, Skučne, dok se borbe trenutno vode u Krutom Jaru, susednom Kranom Jaru nadomak Grodovke, Novogrodovki i u Kamiševki.

Pritom, ruska operativno-taktička avijacija, dronovi, raketne snage i artiljerija pogodile su koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 138 regiona, navodi se u saopštenju Ministarstva o događajima na frontu u prethodna 24 sata.

Sistemi PVO oborili su avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, tri francuske bombe "hamer", 11 projektila HIMARS američke proizvodnje i 91 dron od kojih 53 van zone Specijalne vojne operacije, navodi se u saopštenju.

image