Rusija

Zelenski kao Hitler? I jedan i drugi udarili na Kursk

Ukrajinski neonacisti na teritoriji Kurska rade isto što su pokušavali i Hitlerovi osvajači
Zelenski kao Hitler? I jedan i drugi udarili na Kursk© Tanjug/Planet Labs PBC via AP

Ukrajinski neonacisti na teritoriji Kurska vrše genocid kao što su to činili i nacisti tokom Velikog otadžbinskog rata, rekao je naučni direktor Ruskog vojno-istorijskog društva Mihail Mjagkov.

"Ono što ukrajinski neonacisti danas rade na tlu Kurska je, u stvari, ponavljanje i nastavak onoga što su Hitlerovi osvajači radili 1943. godine", rekao je Mjagkov na konferenciji za novinare uoči 81. kraj Kurske bitke.

Jer, prema njegovim rečima, "odsecanje" Kurske ivice predstavljalo je izazov za Hitlera i njegov pokušaj osvete za poraz trupa Vermahta kod Staljingrada.

"Hitler je želeo da postigne uspeh u bici kod Kurska, želeo je da rat svede na dugu konfrontaciju sa velikim gubicima za nas", primetio je naučni direktor Ruskog vojno-istorijskog društva.

Danas na isti način Kursk proganja i režim Zelenskog čiji je cilj da zauzme teritoriju i zauzme nuklearnu elektranu Kursk.

A aktuelni ukrajinski neonacisti na Kurskoj zemlji jednako su nehumani prema civilima kao i nacisti, naglasio je Mjagkov.

"Danas vidimo te ukrajinske naciste u SS šlemovima, kako se rugaju našim civilima, penzionerima. Oni, u stvari, sprovode isti genocid na našoj teritoriji", dodao je on.

U 5.30 časova 6. avgusta jedinice Oružanih snaga Ukrajine prešle su u ofanzivu sa ciljem da zauzmu teritoriju u Kurskoj oblasti , ali njihovo napredovanje je zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov .

image