Rusija

Putin razgovarao sa Pašinjanom o odnosima Jermenije i Azerbejdžana

Predsednik Rusije je sa premijerom podelio svoje utiske nakon nedavne posete Bakuu, u kojem je sa tamošnjim rukovodstvom razgovarao o odnosima Azerbejdžana i Jermenije
Putin razgovarao sa Pašinjanom o odnosima Jermenije i AzerbejdžanaGetty © Anadolu / Contributor

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikola Pašinjan razgovarali su danas telefonom, kao što je i obećano, nakon Putinove posete Azerbejdžanu od 18. i 19. avgusta, kada je sa liderom te zemlje Ilhamom Alijevom razgovarao o odnosima Jerevana i Bakua. Premijer Jermenije zahvalio je predsedniku Rusije na tome što mu je preneo utiske svoje posete. 

Kako navode iz kabineta premijera Jermenije, Pašinjan i Putin su se, takođe, dogovorili da detaljnije o bilateralnim odnosima razgovaraju prilikom svog sledećeg susreta, čiji termin nije objavljen, javljaju RIA Novosti. 

Podsetimo, Putin je tokom posete Bakuu ocenio da su razgovori sa Alijevim održani u toploj, skoro porodičnoj atmosferi. On je tom prilikom poručio i da mir na Kavkazu u potpunosti odgovara iskonskim interesima svih zemalja u regionu. Tokom posete je potvrđeno da Moskva i Baku nastavljaju da razvijaju odnose na najvišem nivou u svim pravcima, na šta je ukazivao i izuzetno topao i prijateljski doček ruskog predsednika.

Poseta Bakuu je ujedno i jedan od retkih slučajeva kada Vladimir Putin nije bio u ruskom "aurusu", već je sedeo na mestu suvozača "mercedesa" kojim je upravljao lično predsednik Ilham Alijev.

image