Rusija

Ruska vojska uništila ukrajinske položaje: Likvidirani vojnici koji su planirali da krenu u Kursk

Posada ruskog vojnog helikoptera Ka-52 izvela je napad raketama vazduh-zemlja na položaje ukrajinske vojske u području Kurske oblasti
Ruska vojska uništila ukrajinske položaje: Likvidirani vojnici koji su planirali da krenu u Kursk© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ruska vojska izvela je u ranim jutarnjim časovima napad visokoeksplozivnim bombama na položaje ukrajinske vojske u Sumskoj oblasti koji su se pripremali da krenu u Kursku oblast, saopštio je koordinator nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

On je izvestio da su ruske trupe izvršile i brojne napade na objekte i osoblje Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti. Konkretno, u Gluhovu su bili napadnuti borci koji su trebali da budu poslati u Kursku oblast. Prema podacima, poginulo je najmanje 20 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Pored toga, posada ruskog vojnog helikoptera Ka-52 izvela je napad raketama vazduh-zemlja na položaje ukrajinske vojske u području Kurske oblasti. Napadnuto je ljudstvo i ukrajinska vojna tehnika koji su razmešteni ne tom području.

image