Sukobi u Kurskoj oblasti se vode danonoćno: Ruska vojska pruža snažan otpor

Trenutno je situacija pod kontrolom i sve je u redu, rekao je komandant specijalnih snaga "Ahmat"

Komandant specijalnih snaga "Ahmat" i zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog direktorata Ministarstva odbrane Rusije general-major Apti Alaudinov rekao je da specijalne snage "Ahmat" uspešno sprečavaju pokušaje protivnapada Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, prenose "RIA novosti".

"Sukobi se vode danonoćno, neprijatelj pokušava da probije položaje na kojima se nalaze naše jedinice, jer mi stojimo na njegovim glavnim pravcima napredovanja", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, specijalne snage "Ahmat" se nalaze na glavnim pravcima napada, zadržavaju neprijatelja, pritom ga uništavajući.

"Trenutno je situacija pod kontrolom i sve je u redu", prokomentarisao je Alaudinov situaciju u Kurskoj oblasti.

Kako navodi, i druge jedinice Oružanih snaga Rusije stacionirane u ovoj oblasti takođe deluju veoma efikasno i pružaju veliki otpor ukrajinskoj vojsci.

Podsećanja radi, 6. avgusta ukrajinske jedinice izvele su napad na Kursku oblast i od tada se u ovoj oblasti vode borbe. Prema različitim procenama, Ukrajina je poslala više od 10.000 vojnika u ovu rusku pograničnu teritoriju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je napad izveden uz podršku Zapada, a iz Moskve najavljuju žestok odgovor.