Rusija

Poslanik Državne dume: Privođenje Durova podseća na hapšenje Asanža

Iza svega stoje SAD koje žele da kontrolišu čitavu informacionu mrežu na planeti kako bi manipulisale ljudima u ostvarivanju svojih neljudskih ciljeva, zaključio je Mihail Šeremet
Poslanik Državne dume: Privođenje Durova podseća na hapšenje Asanžawww.globallookpress.com © lukomore. org

Hapšenje osnivača društvene mreže Telegram Pavela Durova podseća na privođenje osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža u Londonu 2019. godine, ocenio je poslanik Državne dume iz regiona Krim, član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet.

"Francusku i Sjedinjene Američke Države u poslednjoj deceniji kao nikada do sada ujedinjuje njihova želja, karakteristična za terorističke fanatike, da po svaku cenu potkopaju temelje demokratije", naveo je Peremet.

Primeri koji idu u prilog tome su hapšenje Durova u Parizu i Asanža u Londonu 2019. godine, dodao je Šeremet i objasnio da je u oba slučaja u pitanju zločinačka zavera, sprovedena pod nepostojećim izgovorima i suprotna zakonu i demokratskim principima.

Iza svega stoje SAD koje pokušavaju da prikriju svoju "odvratnu suštinu" i "neobuzdanu želju" da porobe čitavu informacionu mrežu na planeti kako bi manipulisale ljudima u ostvarivanju svojih neljudskih ciljeva, zaključio je ruski zvaničnik.

Francuska policija uhapsila je u subotu uveče osnivača Telegrama Pavela Durova na aerodromu u Parizu, stavljajući mu na teret niz krivičnih dela, a pre svega odbijanje ove društvene mreže da sarađuje s vlastima.

Optužnica protiv Durova biće podignuta u nedelju i uključivaće saučesništvo u krivičnim delima koja se, kako se navodi, vrše uz pomoć Telegrama, kao što su terorizam, trgovina drogom, prevara i pranje novca, uz zaprećenu zatvorsku kaznu do 20 godina.

image