Rusija

Zaharova: Francuska na Durova gleda isključivo kao na svog državljanina

Ruska ambasada je odmah po dobijanju informacije o hapšenju državljanina Ruske Federacije stupila u kontakt sa francuskim vlastima i poslala notu Ministarstvu spoljnih poslova Francuske, navela je zvanična predstavnica ruskog MSP-a
Zaharova: Francuska na Durova gleda isključivo kao na svog državljaninawww.globallookpress.com © legna69

Ruska ambasada u Parizu je odmah reagovala i stupila u kontakt sa francuskom stranom povodom hapšenja osnivača Telegrama Pavela Durova, ali Francuska na njega gleda kao na svog državljanina, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju "Rusija 24"

Durov, koji ima i francusko državljanstvo, uhapšen je u subotu uveče u Parizu.

"Naše diplomatsko predstavništvo je odmah po dobijanju informacije stupilo u kontakt sa francuskim vlastima i poslalo notu Ministarstvu spoljnih poslova Francuske", navela je Zaharova i objasnila da je u pitanju standardna procedura prilikom privođenja ruskog državljanina na teritoriji druge države.

"Ali problem je u tome što on ima francusko državljanstvo i Francuska na njega gleda, pre svega, kao na svog državljanina", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, liberalna diktatura u slučaju kad je to za nju korisno, postupa po dobro poznatoj šemi – tužnoj priči zapadne tzv. borbe za prava čoveka.

image