Ruska vojska oslobodila još dva naselja: Uspostavljena kontrola nad Ptičjem i Vijemkom

Ruski sistemi PVO su u protekla 24 časa oborili tri vođene avio-bombe "hamer", šest projektila lansiranih iz HIMARS-a i "vampira", kao i 171 bespilotnu letelicu

Oružane snage Ruske Federacije oslobodile su mesta Ptičje na Pokrovskom pravcu i Vijemku na Severskom pravcu u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedinice grupe trupa "Sever" eliminisale su gotovo 30 pripadnika ukrajinske vojske, uništile jedan tenk, oklopni transporter, četiri vozila, tri haubice i višecevni raketni sistem "vampir".

Jedinice grupe trupa "Zapad" poboljšale su taktičku situaciju na frontu, usled čega su eliminisale gotovo 510 vojnika, jedan tenk, deset vozila, od kojih je jedno borbeno.

Tokom protivbaterijske borbe pogođeno je pet haubica, jedna protivbaterijska radarska stanica AN/TPK-36, sistem za elektronsko ratovanje i šest skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" eliminisale su gotovo 660 vojnika, jedan tenk i pet vozila. Tokom protivbaterijske borbe pogođeno je osam haubica, dva sistema za elektronsko ratovanje, a uništena su i tri skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Centar" odbile su osam protivnapada neprijateljskih jurišnih grupa, usled čega je eliminisano gotovo 560 vojnika, uništen jedan tenk, devet vozila, od kojih su četiri oklopna, kao i sedam haubica.

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su taktičku situaciju, usled čega je eliminisano gotovo 100 vojnika, uništen jedan tenk , dva vozila, kao i dve haubice.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su gotovo 60 vojnika, uništile dva vozila i dve haubice.

Operativno taktička avijacija, jedinice opremljene bespilotnim letelicama, raketne i artiljerijske snage su uništile radarsku stanicu za vazdušno osmatranje RPS-42 izraelske proizvodnje, pogodile postrojenja za proizvodnju bespilotnih letelica, kao i koncentracije ljudstva i vojne opreme u 133 okruga

Sistemi PVO su u protekla 24 časa oborili tri vođene avio-bombe "hamer", šest projektila lansiranih iz HIMARS-a i "vampira", kao i 171 bespilotnu letelicu.