Rusija

Volodin: Nemci rekli Šolcu "doviđenja"

Postalo je očigledno da nemačkom kancelaru razvoj Nemačke i rešavanje problema njenih građana nije prioritet i da je njegova politika doprinela ekonomskoj krizi sa kojom se zemlja suočava, primetio je predsednik Državne dume
Volodin: Nemci rekli Šolcu "doviđenja"© Tanjug/AP Photo/Michael Probst, Pool

Nemački kancelar Olaf Šolc ne uživa poverenje naroda, uvukao je Nemačku u sukob u Ukrajini, a Berlin je glavni snabdevač oružjem kijevskog nacističkog režima, ukazao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Komentarišući rezultate regionalnih izbora u Tiringiji i Saksoniji, na kojima je Šolcova stranka pretrpela poraz i jedva prešla prag od pet odsto potreban za ostanak u parlamentima obe savezne države, Volodin je ocenio da je narod nemačkom kancelaru poručio da je vreme da ode.

"Slobodne demokrate nigde neće imati poslanička mesta. Slični trendovi se javljaju i u drugim regionima Nemačke — Šolcova vlada je nepopularna", ukazao je Volodin na Telegramu na to što treći član aktuelne nemačke vlade (FDP) nije uspeo da pređe izborni cenzus. 

Postalo je očigledno da Šolc ne stavlja prioritet na razvoj Nemačke i rešavanje problema njenih građana, primetio je predsednik Državne dume.

"Nemačka ekonomija je u krizi, preduzeća odlaze u SAD. Gubitak jeftinih ruskih energenata doveo je do nekonkurentnosti njihove proizvodnje", naveo je on.

Pritom, nastavio je, nepopularnosti Šolca doprinosi i to što uvukao svoju zemlju u rat u Ukrajini i to u trenutku kada se Nemačka suočava sa ekonomskom stagnacijom i neefikasnom migracionom politikom.

"S obzirom na rezultate glasanja u Saksoniji i Tiringiji, teško je zamisliti kako on i njegova vlada mogu da vode Nemačku još godinu dana. Rezultati izbora su pokazali da nemački građani ne žele da izgube svoju zemlju", zaključio je Volodin.

image