Rusija

Pomoćnik ruskog predsednika: Uskoro sastanak Putina i Vulina

Ruski predsednik i potpredsednik Vlade Srbije će se sastati u Vladivostoku na marginama Istočnog ekonomskog foruma, naveo je Ušakov
Pomoćnik ruskog predsednika: Uskoro sastanak Putina i Vulina© RT Balkan / Tanjug / AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se 4. septembra sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF), rekao je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov u razgovoru sa novinarima.

EEF će se održati od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, podsetio je Ušakov.

Aleksandar Vulin je sredinom avgusta boravio u zvaničnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovim, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom kao i sa Putinovim pomoćnikom Ušakovim.

U Moskvi su tada istakli da ono što predsednik Srbije Aleksandar Vučić brani u odnosu na "Kosovo", zahteva striktno sprovođenje rezolucije Saveta bezbednosti UN, koju Zapad ignoriše i pokušava da uništi na sve načine, povlađujući prištinskom režimu i omalovažavajući legitimne interese Srba.

Kako je prilikom Vulinove posete istakao Lavrov, postoje brojni planovi u srpsko-ruskim bilateralnim odnosima.

image