Pomoćnik ruskog predsednika: Uskoro sastanak Putina i Vulina

Ruski predsednik i potpredsednik Vlade Srbije će se sastati u Vladivostoku na marginama Istočnog ekonomskog foruma, naveo je Ušakov

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se 4. septembra sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF), rekao je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov u razgovoru sa novinarima.

EEF će se održati od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, podsetio je Ušakov.

Aleksandar Vulin je sredinom avgusta boravio u zvaničnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovim, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom kao i sa Putinovim pomoćnikom Ušakovim.

U Moskvi su tada istakli da ono što predsednik Srbije Aleksandar Vučić brani u odnosu na "Kosovo", zahteva striktno sprovođenje rezolucije Saveta bezbednosti UN, koju Zapad ignoriše i pokušava da uništi na sve načine, povlađujući prištinskom režimu i omalovažavajući legitimne interese Srba.

Kako je prilikom Vulinove posete istakao Lavrov, postoje brojni planovi u srpsko-ruskim bilateralnim odnosima.