Rusija

Ruska vojska oborila još jedan MiG-29, kao i tri projektila raketnog sistema HIMARS

Grupe trupa "Jug" eliminisale su u jednom danu do 710 neprijateljskih vojnika, dok su grupe trupa "Istok" odbile tri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u roku od 24 sata, a neprijatelj je izgubio do 150 vojnika
Ruska vojska oborila još jedan MiG-29, kao i tri projektila raketnog sistema HIMARS© Станислав Красильников / РИА Новости

Ruski PVO sistemi oborili su MiG-29, tri projektila lansiranih iz HIMARS-a i 37 dronova Oružanih snaga Ukrajine u jednom danu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Grupe trupa "Jug" eliminisale su u jednom danu do 710 neprijateljskih vojnika, dok su grupe trupa "Istok" odbile tri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u roku od 24 sata, a neprijatelj je izgubio do 150 vojnika.

Grupe trupa "Centar" su u roku od 24 sata porazila pet neprijateljskih brigada, odbile sedam kontranapada i neutralisale do 490 neprijateljskih vojnika.

Grupe trupa "Dnjepar" su u Hersonskoj oblasti porazile formacije četiri ukrajinske brigade.

Grupe trupa "Zapad" su odbile protivnapad Oružanih snaga Ukrajine i eliminisale do 450 neprijateljskih vojnika.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkova u zoni grupe trupa "Sever" iznosili su više od 150 vojnika, tenk i jedan lanser raketa "grad".

Oružane snage Rusije uništile su skladište vazdušne municije Oružanih snaga Ukrajine i pogodile ljudstvo u 149 regiona.

image