Rusija

Ukratko 3. septembar: Putin završio posetu Mongoliji; Institucije na severu KiM i dalje blokirane

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Vladivostok, gde će učestvovati na Istočnom ekonomskom forumu 2024, gde je planirano da se sastane sa Aleksandrom Vulinom. Ruske snage izvele su raketni napad na državni Vojni institut telekomunikacija i informacija u Poltavi
Ukratko 3. septembar: Putin završio posetu Mongoliji; Institucije na severu KiM i dalje blokirane© Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Vladivostok, gde će učestvovati na Istočnom ekonomskom forumu 2024. Predviđeno je da ruski lider razgovara sa malezijskim premijerom Anvarom Ibrahimom i zamenikom kineskog predsednika  Hanom Džengom i potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.
  • Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da uhapšeni hrvatski špijun nije jeti, kako je to rekao njegov hrvatski kolega Andrej Plenković, a da Hrvatska, ako želi da zna o kome se radi, može da pogleda spisak svojih dopisnih članova i utvrdi ko im nedostaje.
  • Organizatori Paraolimpijskih igara u Parizu vratili su srebrnu medalju srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću, potvrdio je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.  Đurić je 30. avgusta osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na Igrama u Parizu. Međutim, srpskom paraatletičaru su potom odlukom sudijskog žirija posle žalbe na rekvizit koji je koristio, poništeni svi rezultati na ovom takmičenju i ujedno je oduzeta srebrna medalja.
image