Rusija

Putin sa potpredsednikom NR Kine: Rusija čeka Si Đinpinga na samitu BRIKS-a (VIDEO)

Ruski predsednik se sastao sa potpredsednikom NR Kine Han Džengom u Vladivostoku

Drago mi je što vidim predstavnike Kine na Istočnom ekonomskom forumu i predložio bih održavanje posebnog bilateralnog sastanka sa predsednikom Kine Si Đinpingom na marginama samita BRIKS-a u Kazanju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa potpredsednikom NR Kine Han Džengom u Vladivostoku.

"Dragi gospodine Dženg i drage kolege, veoma mi je drago što vas vidim ovde, u Vladivostoku. Rusija čeka Si Đinpinga na samitu BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra. Osim toga, planiramo da održimo bilateralni sastanak sa na tom samitu u Kazanju", kazao je Putin.

On je naveo da Kina i Rusija u oktobru obeležavaju 85 godina diplomatskih odnosa između dve zemlje.

"Zahvaljujući zajedničkim naporima, odnosi između NR Kine i Rusije dostigli su neviđeno visok nivo. Takođe pridajemo veliki značaj međuregionalnoj saradnji. Nadam se da ćemo tokom današnjih sastanaka i sutrašnjeg zajedničkog rada na Istočnom ekonomskom forumu moći da pronađemo nove oblasti naše interakcije", naglasio je ruski predsednik.

Osim toga, Putin se zahvalio kineskom potpredsedniku što je pratio rusku delegaciju u Harbin, tokom njegove posete Kini u maju.

"Sećam se dobro naše posete Harbinu. Želim da vam se zahvalim što ste neformalno izvršili uputstva predsednika NR Kine da pratite našu delegaciju i uzeli aktivno učešće u tom zajedničkom radu", dodao je ruski lider.

Ruski predsednik je naveo da se nada da će Vladivostok postati dobra destinacija za turiste iz cele zemlje i sveta, ali pre svega iz prijateljske Kine.

image