Podrška iz Nikaragve za RT i Simonjan: Sankcije odraz dvoličnosti onih koji seju laži

Američke sankcije protiv ruskih medija su agresija jer oni ruska strana danas brani mir, pravdu i istinu, poručila je prva dama Nikaragve

Prva dama Nikaragve i potpredsednica te zemlje Rosario Muriljo uputila je pismo podrške glavnoj urednici RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margariti Simonjan nakon jučerašnje odluke američkih vlasti da uvedu sankcije RT, "RIA Novosti", "Sputnjiku", Raptliju i medijskoj kući "Rusija sevodnja". 

Rosario Muriljo je poručila da je ovo još jedan odraz pada, i dvoličnosti pobornika cenzure i onih koji seju laži. U pitanju je, kako je ocenila, "agresija koja je danas ponovo usmerena protiv medija Ruske Federacije", jer oni svetu govore o "tragedijama i nesrećama koje su izazvali imperijalisti". Ruski mediji, kako je dodala, imaju veliku publiku i veliki međunarodni uticaj upravo zbog toga što ljudima prenose istinu, koja im se ne sviđa.

"Čestitamo Vam, Margarita, i svim kolegama sa RT i Raptlija, jer ovo nije ništa drugo do još jedno priznanje vaših zasluga. Jer sve što radite je odličan rad u ime slobode, dostojanstva, mira i veličanja naroda koji se bore za novi svet, koji se već približava, i koji negde u svetu već postoji, a koji će negde drugde uskoro doći", napisala je Muriljo u poruci Simonjan.

"Poštujemo i divimo se Vama i svim dragim drugovima koji brane pravdu, istinu, mir i ljubav. Istina je na Vašoj strani", zaključila je prva dama Nikaragve.