Antonov o američkim sankcijama protiv RT: Još jedan napad na Rusiju, odbacujemo lažne optužbe

Demokrate pokušavaju da svoje neuspehe pripišu stranom faktoru, kaže ambasador Rusije u SAD

Nove sankcije koje je Vašington uveo protiv ruskih medija su pokušaj prebacivanja odgovornosti američke administracije za sopstvene neuspehe, ocenio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov, uz komentar da je poslednja odluka potvrda rusofobične politike i još jedan napad na Rusku Federaciju. 

"Kako bi opravdale svoje postupke (demokrate) koriste laži, teže da diskredituju ruske medije koje predstavljaju mali komad prave istine o pravoj američkoj politici. Zadatak je jasan – očistiti medijski prostor od neprijatne istine. Zgušnjavati atmosferu rusofobije pripisivanjem sopstvenog neuspeha spoljnom faktoru. Ovoga puta kao meta odabrane su medijska grupa 'Rusija sevodnja' i njene podružnice", poručio je ruski ambasador.

Antonov je istakao da se Rusija nikada nije mešala u izborni proces u Sjedinjenim Američkim Državama i dodao da Moskva kategorički odbacuje sve lažne optužbe na račun ruskih medijskih struktura

"Zahtevamo ukidanje administrativnih ograničenja na rad naših novinara u Americi", poručio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu.