Rusija

Zaplenjena imovina bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije Pavela Popova

Sud je uvažio zahtev istražitelja Glavnog vojno-istražnog odeljenja Istražnog komiteta Rusije za oduzimanje imovine bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije, koja uključuje seosku kuću i pomoćne objekte
Zaplenjena imovina bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije Pavela Popovawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Sud je zaplenio seosku kuću bivšeg zamenika ruskog ministra odbrane Pavela Popova, kao i automobil i motocikl zamenika načelnika Glavne uprave Ministarstva odbrane Vladimira Šesterova, koji su privedeni pod optužbom za prevaru, saopštio je Istražni komitet Rusije (ICR).

"Da bi se obezbedilo izvršenje presude u vezi sa naplatom novčane kazne, moguće građanske tužbe i drugih imovinskih kazni, sud je uvažio zahtev istražitelja Glavnog vojno-istražnog odeljenja ICR-a za oduzimanje imovine bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije Pavela Popova, koja uključuje seosku kuću i pomoćne objekte", navodi se u saopštenju na Telegramu.

Ruski istražni komitet podigao je u sredu optužnicu protiv bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije za prevaru velikih razmena, preneo je ruski Interfaks.

"Istragom je utvrđeno da su Pavel Popov, zamenik načelnika Glavne uprave za inovativni razvoj Ministarstva odbrane Rusije Vladimir Šesterov, direktor Vojno patriotskog parka kulture i rekreacije 'Patriot' Vjačeslav Ahmedov i druga lica, koji su delovali kao deo organizovane grupe, obmanom i zloupotrebom poverenja, koristeći službeni položaj, otuđila budžetska sredstva u iznosu od 30 miliona rubalja (oko 305.000 evra)", saopštio je Istražni komitet.

Kako se navodi, oni su otuđili sredstva namenjena za podršku aktivnosti i funkcionisanja "Patriot" parka i Patriotskog kongresno - izložbenog centra.

Popov je optužen na osnovu člana 159 Krivičnog zakonika Ruske Federacije, a preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Popov nije priznao krivicu za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

image