Mask: Putin podržava Kamalu Haris? Zanimljivo!

Vlasnik platforme Iks je prokomentarisao izjavu ruskog predsednika koji se našalio da mu je "favorit" u predsedničkoj trci u SAD demokratski kandidat

Američki biznismen Ilon Mask ocenio je kao zanimljivu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva podržava demokratskog kandidata Kamalu Haris u američkoj predsedničkoj trci.

"Zanimljivo", napisao je Mask na Iksu, komentarišući Putinovu izjavu.

Naime, ruski predsednik je, kako je to primetio "Njujork post", bio raspoložen za ironiju i šalu,  pa je tako, posle beskrajnih priča o ruskom mešanju u američku predsedničku kampanju – "priznao" da je njegov omiljeni kandidat upravo Harisova, i to "jer se stalno smeje što znači da joj je dobro". 

"Gospodina Bajdena su sklonili iz trke. On je svojim pristalicama preporučio da podrže Kamalu Haris. I mi ćemo tako i da uradimo. Podržavaćemo Kamalu", našalio se Putin, nakon što je ranije portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nazvala Bajdena "proruskim kandidatom" jer je u jednom od svojih čuvenih ispada, Vladimira Zelenskog predstavio kao Vladimira Putina.

Putinove reči došle su do Bele kuće, odakle mu je aktuelna američka administracija poručila da "prestane da priča i meša se u izbore" u Sjedinjenim Američkim Državama, ali Moskva kategorički negira optužbe za bilo kakvo mešanje.

Izgleda da u Beloj kući nisu razumeli Putinovu šalu i da nisu čuli kako je dodao da nije na Moskvi da bira predsednika SAD, kao i da će Rusija poštovati odluku američkog naroda.

Bivši američki predsednik Donald Tramp je, komentarišući Putinove reči, istakao da ne zna da li da se uvredi što nije dobio njegovu podršku, ili da mu "zahvali što mu je učinio uslugu".

"Putin je danas podržao Kamalu Haris. Ne znam da li je trebalo da ga pozovem i da mu se toplo zahvalim. On je podržao Kamalu i imam takav osećaj da ne znam kako da to razumem, da li me je uvredio time ili mi je učinio uslugu", izjavio je Tramp u Ekonomskom klubu Njujorka.

Putinova podrška, međutim, nije oduševila Kamalu.

"Mislim da svi znaju koga diktatori i nasilnici širom sveta preferiraju na ovim izborima. Oni više vole predsednika Trampa", rekao je portparol Kamaline kampanje Ijan Sams za Si-En-En.