Rusija

Ruska vojska uništila lokaciju stranih plaćenika kod Nikolajeva

Prema informacijama proruske organizacije, pogođena je i najmanje jedna od tri višecevna bacača raketa HIMARS koje skoro svakodnevno ispaljuju rakete dugog dometa ka Skadovsku i Krimu
Ruska vojska uništila lokaciju stranih plaćenika kod Nikolajeva© Tanjug/State Emergency Service of Ukraine via AP

Ruske snage su u toku noći izvele nekoliko udara na predgrađe Nikolajeva i pogodile mesto gde su bili razmešteni strani instruktori, rekao je koordinator proruskog otpora Sergej Lebedev.

Prvi udar pogodio je lokaciju stranih instruktora i padobranaca na obuci, naveo je koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

"Drugi udar bio je propraćen snažnom eksplozijom i pogodio je najmanje jednu od tri višecevna bacača raketa HIMARS koje skoro svakodnevno ispaljuju rakete dugog dometa ka Skadovsku i Krimu", dodao je Lebedev.

Trenutno se ustanovljava koliko je američkih višecevnih raketnih sistema uništeno, dodao je on.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika, kao i na objekte energetske infrastrukture, odbrambene industrije i vojne objekte. 

image