Rusija

Oslobođena Novogrodovka u DNR, Ukrajinci izgubili 510 vojnika u Kurskoj oblasti

Novogrodovka je dobro povezana sa Selidovom i Grodovkom, nalaze se u istom nizu i njihovo oslobađanje otvara put za Krasnoarmejsk
Oslobođena Novogrodovka u DNR, Ukrajinci izgubili 510 vojnika u Kurskoj oblasti© Tanjug/AP Photo/Yevhen Titov

Ruska vojska oslobodila je još jedno naselje u Donjeckoj Narodnoj Republici, Novogrodovka je sada pod kontrolom ruskih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Aktivnim dejstvima centralne grupe trupa oslobođeno je naselje Novogradovka", navodi se u saopštenju.

Novogrodovka je dobro povezana sa Selidovom i Grodovkom, nalaze se u istom nizu i njihovo oslobađanje otvara put za Krasnoarmejsk (ukrajinski naziv – Pokrovsk) – jedno od najvećih i strateški važnih naselja za neprijatelja na zapadu DNR.

Kako je istakao ruski predsednik Vladimir Putin, Oružane snage Rusije oslobađaju Donbas do sada neviđenim tempom – "u pitanju su kvadratni kilometri, a ne po 200 ili 300 metara".

U saopštenjima koje rusko ministarstvo objavljuje na svakodnevnom nivou se u poslednjih mesec dana gotovo svakog dana našla informacija o oslobođenim naseljima.

Ukrajinska vojska je u prethodna 24 sata izgubila do 510 vojnika u Kurskoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pored ljudi, neprijatelj je na kurskom pravcu izgubio i 19 oklopnih vozila, uključujući tri tenka, borbeno vozilo pešadije i 15 borbenih oklopnih vozila, kao i dva artiljerijska sistema, stanicu za elektronsko ratovanje i 13 automobila.

image