London uveo sankcije Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, SAD - ruskim brodovima

Velika Britanija danas je proširila spisak sankcija protiv Moskve

Velika Britanija danas je proširila sankcije protiv Rusije i na svoj sankcioni spisak dodala i Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije, 924. Državni centar bespilotne avijacije i komandu vojno-logističke avijacije, javljaju ruski mediji.

Kako se navodi u zvaničnom dokumentu koji prenose RIA Novosti, imovina pravnih lica koja se nalaze na spisku može biti zamrznuta. 

Osim toga, sankcije su uvedene i protiv pet morskih brodova koji su, navodno, vojno pomagali Rusku Federaciju, prenosi TASS.

Na spisak sankcija dodato je i sedam pravnih i fizičkih lica iz Irana zbog, takođe, pružanja pomoći Moskvi. Među njima je, kako se navodi, i kompanija Baharestan Kish Company koja proizvodi dronove.

U međuvremenu, mediji prenose da su i SAD danas sankcionisale dve ruske kompanije koje su povezane sa brodogradnjom i devet brodova koji im pripadaju. Na meti su se našli i vlasnik nekoliko takvih kompanija Džamaldin Pašajev, inače, državljanin Rusije, i državljanin Irana Ruhola Katebi, koji je, navodno, zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Irana u Rusiji.

Kako objašnjava Vašington, Sjedinjene Države su uvele ograničenja zbog "isporuke iranskih komponenti i sistema naoružanja Rusiji", uključujući bespilotne letelice i balističke rakete, prenosi TASS.