Rusija

Brod Baltičke flote ruske ratne mornarice stigao u Angolu

Daleka pomorska plovidba trenažnog broda "Smoljni" odvija se u okviru pomorske prakse kadeta pomorskih obrazovnih ustanova Ministarstva odbrane Ruske Federacije
Brod Baltičke flote ruske ratne mornarice stigao u Angolu© MOD Russia/via Globallookpress.com

Brod ruske Baltičke flote "Smoljni" stigao je u luku Luanda, u Angoli, u okviru trenažnog krstarenja Atlantskim okeanom.

U luci su brod dočekali ambasador Rusije u Angoli Vladimir Tararov i kontraadmiral angolske mornarice A. Baziliju.

"Tokom boravka u luci, posada će dopuniti zalihe vode, goriva i hrane i izvršiti tehnički pregled broda", navodi se u saopštenju ruske flote.

Osim toga, baltički mornari i kadeti sastali su se sa angolskim mornarima, otišli na nekoliko izleta, upoznali se sa istorijskim znamenitostima Luande - najvećeg političkog, kulturnog, finansijskog i industrijskog centra te zemlje.

Ruski ambasador se obratio posadi i poželeo im uspeh u teškom vojnom i plemenitom radu na obrazovanju odanih branilaca pomorskih granica Rusije.

Tararov se posebno zahvalio onim mornarima, podoficirama i oficirima koji su ranije učestvovali u SVO.

"Vi ste pravi heroji. Služba svakog od vas daje neprocenjiv doprinos pobedi nad neprijateljem", poručio je.

Naime, daleka pomorska plovidba trenažnog broda "Smoljni" odvija se u okviru pomorske prakse kadeta pomorskih obrazovnih ustanova Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Budući mornarički oficiri na brodu završavaju program obuke, posebno u oblasti komunikacija i navigacije, ukupno u pomorskoj plovidbi učestvuje više od 300 kadeta.

image