Rusija

Putin sa delegacijom iz Indije: Razgovori o bezbednosti i Modijevom sastanku sa Zelenskim

Indijski zvaničnik doputovao je u Rusiju u skladu sa dogovorom premijera Indije kako bi ruskom lideru uživo preneo utiske o nedavnom sastanku sa Vladimirom Zelenskim
Putin sa delegacijom iz Indije: Razgovori o bezbednosti i Modijevom sastanku sa Zelenskim© Kremlin.ru

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Sankt Peterburgu sa savetnikom indijskog premijera Narendre Modija za nacionalnu bezbednost Adžitom Kumarom Dovalom.

Putin je istakao da je nedavni susret sa Modijem u Kremlju od jula ove godine "prošao vrlo uspešno" baš kao i rad na dogovorima koji su proistekli iz tog poslednjeg susreta.

"Naše posebno privilegovano strateško partnerstvo dobija na zamahu i snazi, što nas veoma raduje", izjavio je Putin.

Predsednik Rusije je istakao i da Rusija očekuje da će Modi posetiti ovogodišnji samit BRIKS-a u Kazanju nakon čega je predložio da sa indijskim premijerom održi i poseban bilateralni sastanak 22. oktobra. 

Zahvalio je indijskom zvaničniku na dolasku u Sankt Peterburg, i dodao da su "bezbednosna pitanja uvek bila i ostala jedan od (ruskih) prioriteta".

Savetnik Modija za nacionalnu bezbednost sa svoje strane poručio je da je doputovao u Rusiju po naredbi indijskog premijera kako bi ruskom lideru preneo utiske o sastanku Modija i Vladimira Zelenskog u Kijevu

"On (Modi) je želeo da dođem lično i da Vam ispričam o pregovorima koji su se vodili. To su bili pregovori u zatvorenom formatu, prisustvovala su samo dva lidera, a ja sam bio sa premijerom i bio sam svedok ovog razgovora", rekao je indijski zvaničnik.

Ruski lider, podsetimo, već je jednom razgovarao telefonom sa premijerom Indije o njegovoj avgustovskoj poseti Kijevu. Malo pre toga, Narendra Modi bio je i u Moskvi gde se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom. 

image