Rusija: Oslobođeno 10 naselja u Kurskoj oblasti, Ukrajina izgubila više od 12.500 vojnika

Ruske trupe nastavljaju akcije za razbijanje neprijateljskih jedinica koje su ušle na teritoriju Kurske oblasti

Ruska vojska je tokom prethodna dva dana borbi u Kurskoj oblasti oslobodila čak deset naselja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se u saopštenju navodi, pod kontrolom Oružanih snaga Rusije su naselja Apanasovka, Bjahovo, Višnjevka, Viktorovka, Vnjezapno, Gordejevka, Krasnooktjabrsko, Obukovka, Snagost i Desjati Oktjabr.

Ruske trupe nastavljaju akcije za razbijanje neprijateljskih jedinica koje su ušle na teritoriju Kurske oblasti, potvrdili su u ruskom vojnom resoru.

Jedinice su tokom prethodnog dana odbile dva neprijateljska napada kod naselja Fanasejevka i Snagost i sprečile ofanzivu neprijatelja kod Olgovke.

U tim borbama su Oružane snage Ukrajine izgubile do 20 vojnika, borbeno oklopno vozilo i automobil, precizirali su Ministarstvu i dodali da se jedan ukrajinski borca predao.

Sveukupno od početka borbi u Kurskoj oblasti Ukrajina je izgubila više od 12.500 vojnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U borbama tokom prethodnog dana Ukrajina je izgubila više od 300 vojnika i 24 oklopna vozila, uključujući pet tenkova, šest oklopnih transportera i 13 oklopnih borbenih vozila.