Ministarstvo odbrane Rusije: Oslobođena i Dolinovka

Za poslednjih sedam dana jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su pet mesta u DNR, saopštilo je MO RF

Ruska vojska oslobodila je mesto Dolinovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. 

Za poslednjih sedam dana, kako se navodi, jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su pet mesta u DNR - Novogrodovku, Kalinovo, Memrik, Galjicinovku i Dolinovku. 

Za isti period ukrajinska armija je na tom pravcu izgubila oko 3.670 ljudi. Svi oni su ili ubijeni ili ranjeni, tvrdi MO Rusije. Uništena su i 23 borbena oklopna vozila, uključujući i jedan američki "bredli" i dva oklopna vozila "makspro", 22 automobila, 42 oruđa terenske artiljerije. 

Ministarstvo odbrane ističe i da je u periodu od 7. do 13. septembra izvedeno 39 grupnih napada oružjem visoke preciznosti i bespilotnim letelicama. Kao rezultat, pogođeni su različiti energetski objekti i objekti naftne i gasne industrije koji su važni za rad odbrambeno-industrijskog kompleksa Ukrajine. Na meti su se našli i infrastruktura vojnih aerodroma, kao i fabrike za proizvodnju komponenti koje se koriste za pravljenje operativno-taktičkih raketa. 

Takođe, gađana su i skladišta dronova, municije i drugih materijalno-tehničkih sredstava, baze za popravku oružja i vojne tehnike, kao i privremena sedišta Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i ona gde su bili stacionirani strani plaćenici. 

Za sedam dana duž cele linije fronta predalo se 49 ukrajinskih vojnika. Oslobođeno je ukupno 18 naselja, od kojih se deset nalazi u Kurskoj oblastiEliminisano je ukupno 16 960 vojnika